sól, pieprz, czosnek granulowany, papryka w proszku słodka i ostra, sok z cytryny
olej do smażenia warzywa
2 łyżki masła + 2 łyżki oliwy
bułka do kebaba lub tortilla/lawasz do podania
Wykonanie:
Bakłażan i paprykę pokroić w podłużne paski. Cebulę w plastry i podzielić na krążki. Doprawić solą, pieprzem, paprykami, czosnkiem i sokiem z cytryny.
Oprószyć mąką, a następnie panierować w jajku i bułce tartej. Smażyć na złoty kolor.
Kapusty poszatkować, doprawić do smaku (można dodatkowo wymieszać z majonezem lub jogurtem). Pozostałe warzywa pokroić wg uznania.
Wołowinę pokroić bardzo ostrym nożem na jak najcieńsze plasterki. Smażyć na maśle z dodatkiem oliwy przez około 1 min.fvc z każdej strony. Zdjąć na deskę, doprawić solą i pieprzem, wymieszać.
Bułkę/tortillę podgrzać, nałożyć kapusty i świeże warzywa, następnie panierowane warzywa, mięso, wierzch posypać pokruszonym serem.