Mąkę przesiej wraz z proszkiem do pieczenia oraz cukrem pudrem. Dodaj masło i jajko, a następnie wyrób ciasto, które wstaw do lodówki na około 30 minut.
Nektarynki pokrój na kawałki, dodaj cukier i wymieszaj.
Sucharki pokrusz, dodaj olej kokosowy, cynamon, miód i wszystko dokładnie ze sobą połącz.
Z lodówki wyjmij schłodzone ciasto, po czym rozwałkuj je. Na tak przygotowane ciasto nałóż nektarynki, brzegi ciasta zawiń do środka,tak aby powstała charakterystyczna forma galette.
Ciasto piecz w piekarniku nagranym do 190 stopni przez około 25 minut. Na 10 minut przed wyciągnięciem ciasta posyp je kruszonką utworzoną z sucharków.
W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Możecie Państwo dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies". Więcej informacji