Frittata SkładnikiSucharki bez dodatku cukru6 jajek1 czerwona paprykapęczek zielonych szparagów100 g sera typu feta150 g sera halloumiłyżeczka masłaSałatka do podania:roszponkażółta paprykaawokadoogórekdressing: miód, ocet jabłkowy, sól, pieprz, musztarda, sól, pieprzsok z cytrynysól, pieprz, pieprz cytrynowy, czosnek granulowany Przygotowanie:Szparagi obgotować na parze, pokroić na mniejsze kawałki. Paprykę i sery pokroić w kostkę.Foremkę do zapiekania wysmarować masłem. Na dno wyłożyć sucharki.Jaja wbić do miski, doprawić solą, pieprzem, pieprzem cytrynowym, czosnkiem, wymieszać rózgą lub widelcem. Dodać sery i warzywa, lekko wymieszać.Wylać masę na sucharki, wstawić do piekarnika. Piec w temp. 200 °C przez około 20 minut.Składniki na sałatkę pokroić wg uznania, wsypać do miski, wymieszać, polać dressingiem. POMARAŃCZOWE TIRAMISU Z MAMUTKAMI FINGER FOOD SET GOFRY Z SUCHARKÓW Nawigacja wpisu Poprzedni wpisPoprzedni ROŚLINNY BURGER🍔Następny wpisNastępne SAŁATKA MEKSYKAŃSKA🌵