Frittata

   Składniki

  • Sucharki bez dodatku cukru
  • 6 jajek
  • 1 czerwona papryka
  • pęczek zielonych szparagów
  • 100 g sera typu feta
  • 150 g sera halloumi
  • łyżeczka masła

Sałatka do podania:

  • roszponka
  • żółta papryka
  • awokado
  • ogórek
  • dressing: miód, ocet jabłkowy, sól, pieprz, musztarda, sól, pieprz
  • sok z cytryny
  • sól, pieprz, pieprz cytrynowy, czosnek granulowany
  •  

Przygotowanie:

  1. Szparagi obgotować na parze, pokroić na mniejsze kawałki. Paprykę i sery pokroić w kostkę.
  2. Foremkę do zapiekania wysmarować masłem. Na dno wyłożyć sucharki.
  3. Jaja wbić do miski, doprawić solą, pieprzem, pieprzem cytrynowym, czosnkiem, wymieszać rózgą lub widelcem. Dodać sery i warzywa, lekko wymieszać.
  4. Wylać masę na sucharki, wstawić do piekarnika. Piec w temp. 200 °C przez około 20 minut.
  5. Składniki na sałatkę pokroić wg uznania, wsypać do miski, wymieszać, polać dressingiem.

Pliki cookie pozwalają nam oferować nasze usługi. Korzystając z naszych usług, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies. Więcej informacji.