Fit batony z orzechami, morelami i Biszkoptami

Składniki:
  • 200 g płatków owsianych błyskawicznych/rozdrobnionych
  • 50 g płatków orkiszowych
  • 80 g zmielonych orzechów
  • 100 g  Biszkoptów Wrocławskich bez dodatku cukrów
  • 500 g moreli
  • 1 dojrzały banan
  • 1 jajko
  • 2 łyżki oleju kokosowego
  • około 1 łyżka ksylitolu

Przygotowanie:

  1. Olej kokosowy rozpuścić z ksylitolem.
  2. Banana rozgnieść widelcem na papkę, dodać do oleju, wymieszać.
  3. Płatki, orzechy, posiekane Biszkopty Wrocławskie bez dodatku cukrów, pokrojone w kostkę morele wymieszać.
  4. Dolać olej kokosowy, wbić jajko i wszystko wymieszać.
  5. Wyłożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia, piec w temp. 200ºC przez około 15 minut.
  6. Po wyjęciu z piekarnika ostudzić, następnie podzielić na porcje.

Pliki cookie pozwalają nam oferować nasze usługi. Korzystając z naszych usług, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies. Więcej informacji.