Finger food set

   Składniki

  • TOSTERS
  • 1 kg sera twarogowego w wiaderku
  • 150 g cukru
  • 3 łyżki żelatyny rozpuszczone w 80 ml wody
  • barwnik spożywczy błękitny i żółty
  • owoce do dekoracji, np.: kaki, mango, winogrono, pomarańcze, grejpfruty, granat, kiwi

Przygotowanie

  1. Ser wymieszać z cukrem, aż się rozpuści.
  2. Rozpuszczoną w wodzie żelatynę wymieszać z serem, podzielić na dwie części, dodać barwniki. Wymieszać i odstawić do stężenia.
  3. Gdy masa zacznie tężeć przełożyć ją do rękawa cukierniczego, wycisnąć na TOSTERS’y (na czekoladową stronę).
  4. Udekorować owocami.

Pliki cookie pozwalają nam oferować nasze usługi. Korzystając z naszych usług, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies. Więcej informacji.