Filet z dorsza w Panierze kukurydzianym

Składniki:
  • 300 g filetu z dorsza
  • 1 jajko
  • Panier kukrydziany
  • sól, pieprz
  • cytryna do podania oraz natka pietruszki
  • 1/2 szklanki jogurtu naturalnego
  • 2 łyżeczki pasty chilli
  • olej do smażenia

Przygotowanie:

  1. Rybę pokrój na kawałki, dopraw je solą oraz pieprzem, a następnie obtocz z rozmąconym jajku oraz panierze kukurydzianym.
  2. Kawałki ryb usmaż na rozgrzanym oleju z obu stron, tak by się zarumieniły.
  3. Jogurt wymieszaj z pastą chilli.
  4. Usmażoną rybę skro sokiem z cytryny, posyp natką pietruszki i podaj z sosem jogurtowym.

Pliki cookie pozwalają nam oferować nasze usługi. Korzystając z naszych usług, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies. Więcej informacji.