Fasolka w bułce

Składniki:

  • 600 g fasolki szparagowej (żółtej, zielonej lub mix)
  • 100 g masła + 2 łyżki oliwy
  • 60 g Bułki tartej wrocławskiej
  • kwiatki nasturcji do podania
  • sól, pieprz, czosnek granulowany, sok z cytryny

Wykonanie:

  1. Fasolkę ugotować, odcedzić, doprawić solą, pieprzem, czosnkiem, sokiem z cytryny, wymieszać.
  2. Masło rozpuścić na patelni z oliwą, wsypać bułkę tartą, podsmażać, mieszając, aż zbrązowieje.
  3. Doprawić solą, wsypać fasolkę, wymieszać. Nałożyć na talerze, podawać z kwiatkami nasturcji.

Pliki cookie pozwalają nam oferować nasze usługi. Korzystając z naszych usług, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies. Więcej informacji.