Falafel z Panierem z ciecierzycy Składniki:200g suchej ciecierzycy1 cebula1 ząbek czosnku4 łyżki drobno posiekanej natki pietruszkiPanier z ciecierzycyolej rzepakowyprzyprawy: kumin, kardamon, sól Przygotowanie:Ciecierzycę zalej wodą i namocz przez 12 godzin.Odcedzoną ciecierzycę zblenduj z cebulą, czosnkiem, natką i przyprawami.Z masy uformuj małe kuleczki i obtocz je w Panierze z ciecierzycy.Falafela smaż na rozgrzanym oleju około 3 minuty z każdej strony. TORCIK TOSTERS DOMEK BABY JAGI HALLOWEENOWE BABECZKI Nawigacja wpisu Poprzedni wpisPoprzedni WYTRAWNA TARTA WARZYWNA Z KRUSZONKĄ Z PANIERU WIELOZBOŻOWEGONastępny wpisNastępne NUGGETSY W PANIERZE KUKURYDZIANYM