Do drożdży dodać cukier, łyżkę mąki oraz 100 ml ciepłego mleka, wymieszać.
Odstawić do wyrośnięcia.
Masło rozpuścić.
Do miski przesiać mąkę, dodać puree z dyni, wbić jajko, wlać mleko i dodać wyrośnięty zaczyn. Wyrobić.
Następnie wlać rozpuszczone masło. Wyrobić ciasto przez około 7-10 minut. Przykryć ściereczką, odstawić do wyrośnięcia na około 30 minut.
Masło rozpuścić, dodać do niego cukier trzcinowy, cynamon i Bułkę Tartą Wrocławską, wymieszać.
Blaszkę do pieczenia lub naczynie żaroodporne wysmarować masłem i posypać Bułka Tartą Wrocławską.
Wyrośnięte ciasto podzielić na dwie części. Każdą rozwałkować, posmarować obficie nadzieniem cynamonowym, zwinąć w rulon, a następnie pociąć na plastry o grubości około 8 cm.
Przełożyć do wysmarowanego masłem naczynia.
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 190ºC i piec około 30 minut, na złoty kolor.