Dorito tacos🌮 z kurczakiem Składniki:Tacos:5 tortilli pszennychketchupPanier z ciecierzycyoliwaMięso:5-6 podudzi z kurczakaprzyprawa do kurczakasok z 1 pomarańczygłówka czosnku1 mała cebulasól, chilli, oliwaDodatki:sałata lodowazielony ogórekpapryka czerwonapomidorykukurydza z puszkiawokado (+ sól, pieprz, sok z cytryny) Wykonanie:Udka z kurczaka doprawić przyprawą, solą i chilli.Ułożyć w brytfance do pieczenia, dodać rozkrojoną na pół główkę czosnku oraz cebulę pokrojoną w pióra.Skropić oliwą, wlać sok z pomaranczy. Piec w temp. 190°C przez ok. 40 min.Oddzielić mięso od kości, dodać upieczoną cebulę oraz wyciśnięty z łupinek czosnek, dodać soki z pieczenia, wszystko wymieszać.Z tortilli wykroić okrągłe placki, z 1 dużej po 2-3 sztuki.Posmarować je z jednej strony ketchupem, zanurzyć tą stroną w Panierze z ciecierzycy. Skropić oliwą.Złożyć na pół i rozwiesić na kratce do pieczenia (od piekarnika).Piec w temp. 200°C przez około 8-10 min. (aż staną się złociste i chrupkie).Warzywa pokroić wg uznania, doprawić solą i pieprzem. Awokado rozgnieść widelcem, doprawić.Nałożyć do muszelek tacos wraz z mięsem. POMARAŃCZOWE TIRAMISU Z MAMUTKAMI FINGER FOOD SET GOFRY Z SUCHARKÓW Nawigacja wpisu Poprzedni wpisPoprzedni KREM Z BIAŁYCH WARZYW Z ŁOSOSIEMNastępny wpisNastępne POMARAŃCZOWE TIRAMISU Z MAMUTKAMI