Donuty z Tostersami SkładnikiCiasto:150 g mąki pszennej130 g roztopionego masła100 g mleka100 g cukru2 opakowania Tosters2 jajka1 łyżeczka proszku do pieczenia½ łyżeczki sody oczyszczonejszczypta soliDodatkowo:lukier w kolorze turkusowymżółta, cukrowa posypkajadalny brokat Przygotowanie:Tostersy bardzo drobno pokruszyć (można zmiksować).Wszystkie mokre składniki umieścić w misce, wymieszać rózgą kuchenną.Wsypać suche składniki, wymieszać. Wylać ciasto do foremek na donuty.Piec w temp. 180°C przez około 25 minut. Ostudzić.Polać lukrem i udekorować posypką i brokatem. ROCKY ROAD CAKE KREM SUŁTAŃSKI z PRL-u NAJLEPSZE MOCHI Nawigacja wpisu Poprzedni wpisPoprzedni BATONY BROWNIE Z MAMUTKAMINastępny wpisNastępne ŁOSOŚ W SOSIE POMIDOROWO-BESZAMELOWYM