Dip serowo-ziemniaczany

                                                                    Składniki:  

  • 1 kg ziemniaków
  • 200 g sera topionego
  • 50 g startego parmezanu
  • 100 g wędzonego boczku w plastrach
  • cebula dymka
  • 2 ząbki czosnku
  • Sól, pieprz
  • Sucharki z mąką pełnoziarnistą do podania

Przygotowanie:

  1. Ziemniaki obrać, ugotować, a następnie zblendować wraz z cebulą i czosnkiem.
  2. Dodać topiony ser, parmezan, wymieszać. Doprawić solą i pieprzem. Przełożyć do miseczki.
  3. Boczek pokroić na małe kawałki, podsmażyć na patelni na chrupko.
  4. Położyć na wierzchu dipu. Całość posypać posiekaną dymką.
  5. Podawać z Sucharkami z mąką pełnoziarnistą.

W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Możecie Państwo dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies". Więcej informacji