Dip serowo-ziemniaczany Składniki: 1 kg ziemniaków200 g sera topionego50 g startego parmezanu100 g wędzonego boczku w plastrachcebula dymka2 ząbki czosnkuSól, pieprzSucharki z mąką pełnoziarnistą do podania Przygotowanie:Ziemniaki obrać, ugotować, a następnie zblendować wraz z cebulą i czosnkiem.Dodać topiony ser, parmezan, wymieszać. Doprawić solą i pieprzem. Przełożyć do miseczki.Boczek pokroić na małe kawałki, podsmażyć na patelni na chrupko.Położyć na wierzchu dipu. Całość posypać posiekaną dymką.Podawać z Sucharkami z mąką pełnoziarnistą. ROCKY ROAD CAKE KREM SUŁTAŃSKI z PRL-u NAJLEPSZE MOCHI Nawigacja wpisu Poprzedni wpisPoprzedni CHRUPIĄCE ZIEMNIACZKINastępny wpisNastępne PIECZONA FETA Z WINOGRONEM