Deser z kiwi, mascarpone i Bezami Składniki:Bezy5-6 sztuk dojrzałego kiwi200 g mascarpone100 g jogurtu naturalnego1-2 łyżeczki mioduświeża miętaświeża bazylia Przygotowanie:Kiwi obierz i pokrój na mniejsze kawałki. Wrzuć do blendera i dodaj świeże listki mięty oraz bazylii. Całość zmiksuj na gładkie purée.Mascarpone utrzyj z miodem i jogurtem naturalnym. Na spód naczynia wylej warstwę purée. Na nią wysyp pokruszone Bezy, a na górę wyłóż krem.Powtórz wszystko, aby powstały 2 warstwy.Podawaj od razu po przygotowaniu lub po schłodzeniu w lodówce. TORCIK TOSTERS DOMEK BABY JAGI HALLOWEENOWE BABECZKI Nawigacja wpisu Poprzedni wpisPoprzedni MUS CZEKOLADOWY Z WIŚNIAMI W BEZOWEJ SKORUPCENastępny wpisNastępne TRUSKAWKOWE TIRAMISU Z BISZKOPTAMI WROCŁAWSKIMI BEZ DODATKU CUKRÓW