Deser z kiwi, mascarpone i Bezami

Składniki:
  • Bezy
  • 5-6 sztuk dojrzałego kiwi
  • 200 g mascarpone
  • 100 g jogurtu naturalnego
  • 1-2 łyżeczki miodu
  • świeża mięta
  • świeża bazylia

Przygotowanie:

  1. Kiwi obierz i pokrój na mniejsze kawałki. Wrzuć do blendera i dodaj świeże listki mięty oraz bazylii. Całość zmiksuj na gładkie purée.
  2. Mascarpone utrzyj z miodem i jogurtem naturalnym. Na spód naczynia wylej warstwę purée. Na nią wysyp pokruszone Bezy, a na górę wyłóż krem.
  3. Powtórz wszystko, aby powstały 2 warstwy.
  4. Podawaj od razu po przygotowaniu lub po schłodzeniu w lodówce.

Pliki cookie pozwalają nam oferować nasze usługi. Korzystając z naszych usług, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies. Więcej informacji.