Deser “sernik na zimno”
z malinami

Składniki:
  • 600 g sera na sernik
  • 300 g malin
  • 3-4 łyżki łyżki miodu
  • 35 g żelatyny rozpuszczonej w 60 ml gorącej wody
  • 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej
  • 80 g Biszkoptów Wrocławskich bez dodatku cukrów

Przygotowanie:

  1. Ser wymieszać z miodem, dodać rozpuszczoną żelatynę, wymieszać.
  2. Klika malin odłożyć do dekoracji, pozostałe dodać do garnuszka, zagotować.
  3. Dodać mąkę ziemniaczaną, ponownie zagotować, ostudzić.
  4. Na dno szklanek włożyć po kilka sztuk połamanych biszkoptów, wlać część tężejącej masy serowej, wlać warstwę malinową, odstawić do lodówki do stężenia na około 40 minut.
  5. Następnie uzupełnić pozostałą masą serową. Ponownie odstawić do stężenia.
  6. Wierzch udekorować malinami i biszkoptami.

Pliki cookie pozwalają nam oferować nasze usługi. Korzystając z naszych usług, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies. Więcej informacji.