Deser “sernik na zimno”
z malinami

Składniki:
  • 600 g sera na sernik
  • 300 g malin
  • 3-4 łyżki łyżki miodu
  • 35 g żelatyny rozpuszczonej w 60 ml gorącej wody
  • 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej
  • 80 g Biszkoptów Wrocławskich bez dodatku cukrów

Przygotowanie:

  1. Ser wymieszać z miodem, dodać rozpuszczoną żelatynę, wymieszać.
  2. Klika malin odłożyć do dekoracji, pozostałe dodać do garnuszka, zagotować.
  3. Dodać mąkę ziemniaczaną, ponownie zagotować, ostudzić.
  4. Na dno szklanek włożyć po kilka sztuk połamanych biszkoptów, wlać część tężejącej masy serowej, wlać warstwę malinową, odstawić do lodówki do stężenia na około 40 minut.
  5. Następnie uzupełnić pozostałą masą serową. Ponownie odstawić do stężenia.
  6. Wierzch udekorować malinami i biszkoptami.

W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Możecie Państwo dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies". Więcej informacji