Strona główna » DESER “SERNIK NA ZIMNO” BEZ CUKRU, Z MALINAMI
Deser “sernik na zimno” z malinami
Składniki:
600 g sera na sernik
300 g malin
3-4 łyżki łyżki miodu
35 g żelatyny rozpuszczonej w 60 ml gorącej wody
1 łyżeczka mąki ziemniaczanej
80 g Biszkoptów Wrocławskich bez dodatku cukrów
Przygotowanie:
Ser wymieszać z miodem, dodać rozpuszczoną żelatynę, wymieszać.
Klika malin odłożyć do dekoracji, pozostałe dodać do garnuszka, zagotować.
Dodać mąkę ziemniaczaną, ponownie zagotować, ostudzić.
Na dno szklanek włożyć po kilka sztuk połamanych biszkoptów, wlać część tężejącej masy serowej, wlać warstwę malinową, odstawić do lodówki do stężenia na około 40 minut.
Następnie uzupełnić pozostałą masą serową. Ponownie odstawić do stężenia.