CROSSAINT Z KREMEM TOSTERS

   Składniki

  • 3-4 croissanty
  • lukier w kolorze żółtym
  • turkusowa posypka cukrowa

Krem:

  • 200 g masła
  • 1 budyń śmietankowy
  • 400 ml mleka
  • 130 g cukru
  • 1 czekolada deserowa
  • 2 opakowania TOSTERS

Przygotowanie:

  1. Ugotować budyń na mleku wraz z cukrem. Zdjąć z ognia, dodać połamaną czekoladę, wymieszać, aż się rozpuści. Ostudzić.
  2. Masło zmiksować wraz z budyniem. Dodać bardzo drobno pokruszone TOSTERS, wymieszać.
  3. Croissanty przekroić na pół. Nałożyć obfitą porcję kremu. Przykryć wierzch croissanta.
  4. Polać żółtym lukrem i oprószyć cukrową posypką.

Pliki cookie pozwalają nam oferować nasze usługi. Korzystając z naszych usług, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies. Więcej informacji.