Crispy sałatka Składniki:Sałatka:300g filetu z łososia (+ pieprz cytrynowy, sól, czosnek, sok z cytryny do smaku)kapusta pekinska (ok. 200 g)kapusta czerwona (ok. 100g)100 g kukurydzy z puszkipomidorki koktajlowezielony ogórekmelon lub mango1 pomarancza2 łyżki marynowanego młodego imbiru cienko poszatkowanegoSucharki bez dodatku cukrówoliwacząstki limonki lub cytryny do podaniaDressing: 2 łyżki octu ryżowego4 łyżki sosu sojowego1 łyżka masła orzechowego1 łyżeczka miodu2-3 łyżki oliwychilli i sól do smaku Wykonanie:1. Łososia doprawić przyprawami, piec w temp. 190 °C przez 10 min.2. Sucharki rozłożyć na blaszce, skropić oliwą i zapiec w piekarniku w temp. 200 °C przez około 5 min. (na złoty kolor).3. Kapusty poszatkować. Wszystkie pozostałe warzywa i owoce pokroić wg uznania. Wymieszać.4. Składnik na dressing wymieszać, polać sałatkę, wymieszać.5. Na wierzch dodać kawałki upieczonego łososia, oraz sucharki (pokruszone na mniejsze kawałki lub w całości). CIASTO Z TRUSKAWKAMI🍓 CIASTO PAC MAN DOMOWA CZEKOLADA ANGEL HAIR Nawigacja wpisu Poprzedni wpisPoprzedni SAŁATKA Z KUSKUSEMNastępny wpisNastępne SAŁATKA KOREAŃSKA