Ciasto z truskawkami🍓

   Składniki

Spód:

  • opakowanie Sucharków extra delikatesowych
  • 100 g masła
  • 70 g cukru
  • 2 łyżki kakao
  • 250 g czekolady deserowej
  • szczypta soli

Krem:

  • 600 g serka kanapkowego
  • 500 ml kremówki 36%
  • 220 g cukru pudru
  • 25 g żelatyny rozpuszczonej w ok. 50 ml wody

Dekoracja:

  • galaretka truskawkowa
  • świeże truskawki

Przygotowanie

  1. Przygotować spód. Sucharki pokruszyć, odstawić. Wszystkie pozostałe składniki umieścić w garnuszku, podgrzewać do rozpuszczenia. Ostudzić i schłodzić w lodówce.
  2. Do schłodzonej masy dodać sucharki, wymieszać, wyłożyć dno blaszki wyłożonej papierem do pieczenia.
  3. Serek kanapkowy wymieszać z cukrem pudrem, kremówkę ubić, wymieszać delikatnie z serkiem. Dodać rozpuszczoną żelatynę, wymieszać. Wylać masę na spód z sucharków, schłodzić w lodówce do stężenia masy.
  4. Na wierzch ułożyć truskawki, wylać tężejącą galaretkę. Schłodzić.

Pliki cookie pozwalają nam oferować nasze usługi. Korzystając z naszych usług, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies. Więcej informacji.