Ciasto Papa Smerf🔵🍄 Składniki 1 i 1 /2 opakowania Sucharków extra delikatesowych mleko krowie lub roślinne do nasączenia sucharków 2 serki mascarpone 500 ml śmietanki 36% 250 g cukru pudru 180 g wiórków kokosowych niebieski barwnik masa cukrowa w kolorze białym, niebieskim i czerwonym Przygotowanie:Mascarpone wymieszać z cukrem pudrem. Śmietanę ubić, wymieszać z mascarpone. Podzielić na pół, do jednej części dodać wiórki, wymieszać.Pozostałą część podzielić, do ½ dodać niebieski barwnik, wymieszać.Sucharki moczyć w mleku, wyłożyć warstwę na dnie blaszki wyłożonej papierem do pieczenia, nałożyć krem kokosowy, powtórzyć dwa razy.Wierzch i boki ciasta posmarować kremem śmietanowym, udekorować za pomocą szprycy cukierniczej kremem niebieskim.Z cukrowej masy ulepić figurki smerfów, ustawić na wierzchu ciasta. CIASTO ORZECHOWE TORCIK TOSTERS DOMEK BABY JAGI Nawigacja wpisu Poprzedni wpisPoprzedni KUBUŚ PUCHATEK🍯Następny wpisNastępne ROŚLINNY BURGER🍔