Ciasto Papa Smerf🔵🍄 Składniki 1 i 1 /2 opakowania Sucharków extra delikatesowych mleko krowie lub roślinne do nasączenia sucharków 2 serki mascarpone 500 ml śmietanki 36% 250 g cukru pudru 180 g wiórków kokosowych niebieski barwnik masa cukrowa w kolorze białym, niebieskim i czerwonym Przygotowanie:Mascarpone wymieszać z cukrem pudrem. Śmietanę ubić, wymieszać z mascarpone. Podzielić na pół, do jednej części dodać wiórki, wymieszać.Pozostałą część podzielić, do ½ dodać niebieski barwnik, wymieszać.Sucharki moczyć w mleku, wyłożyć warstwę na dnie blaszki wyłożonej papierem do pieczenia, nałożyć krem kokosowy, powtórzyć dwa razy.Wierzch i boki ciasta posmarować kremem śmietanowym, udekorować za pomocą szprycy cukierniczej kremem niebieskim.Z cukrowej masy ulepić figurki smerfów, ustawić na wierzchu ciasta. TARTA NA SPODZIE Z SUCHARKÓW BANANOWE BATONIKI🍌🐵 SERNIK KOKOSOWY🥥 Nawigacja wpisu Poprzedni wpisPoprzedni KUBUŚ PUCHATEK🍯Następny wpisNastępne ROŚLINNY BURGER🍔