Ciasto malinowe

                                                                    Składniki:  

Spód:

  • pół opakowania Sucharków z rodzynkami

  • 2 łyżki nutelli

 

Krem:

  • 200 g malin

  • 500 g śmietany 30 %

  • mascarpone 250 g

  • 2 łyżki cukru pudru

 

Frużelina z borówek:

  • 200 g borówek

  • 40 g wody

  • 1 łyżka mąki

  • 20 g cukru brązowego

Przygotowanie:

Spód:

  1. Blenderem miksujemy sucharki.
  2. Dodajemy krem i wyklejamy spod małej tortownicy.
  3. Schładzamy w lodówce. 

 

Krem:

  1. Maliny miksujemy.
  2. Śmietanę i mascarpone ubijamy, dodajemy cukier puder i maliny, mieszamy delikatnie.
  3. Wykładamy na spód i schładzamy. 

 

Frużelina z borówek:

  1. Na małym ogniu w rondelku podgrzewamy borówki z wodą i cukrem.
  2. Jak już się rozpuszczą dodajmy wodę, aby masa się  zagęściła. 
  3. Kiedy lekko ostygnie wykładamy na krem. Schładzamy. Ozdabiamy owocami. 

Pliki cookie pozwalają nam oferować nasze usługi. Korzystając z naszych usług, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies. Więcej informacji.