Ciasto malinowe Składniki: Spód:pół opakowania Sucharków z rodzynkami2 łyżki nutelli Krem:200 g malin500 g śmietany 30 %mascarpone 250 g2 łyżki cukru pudru Frużelina z borówek:200 g borówek40 g wody1 łyżka mąki20 g cukru brązowego Przygotowanie:Spód:Blenderem miksujemy sucharki.Dodajemy krem i wyklejamy spod małej tortownicy.Schładzamy w lodówce. Krem:Maliny miksujemy.Śmietanę i mascarpone ubijamy, dodajemy cukier puder i maliny, mieszamy delikatnie.Wykładamy na spód i schładzamy. Frużelina z borówek:Na małym ogniu w rondelku podgrzewamy borówki z wodą i cukrem.Jak już się rozpuszczą dodajmy wodę, aby masa się zagęściła. Kiedy lekko ostygnie wykładamy na krem. Schładzamy. Ozdabiamy owocami. BANANOWE BATONIKI🍌🐵 SERNIK KOKOSOWY🥥 TORT NA WALENTYNKI ❤️ RED VELVET Nawigacja wpisu Poprzedni wpisPoprzedni MAMY TO! ZŁOTO I SREBRO W PRZEKĄSKACH NALEŻY DO NAS!Następny wpisNastępne SAŁATKA Z FIGAMI