Ciasto kruche ze śliwkami Składniki: 3 jajka120 g masła 250 g mąki3/4 łyżeczki proszku do pieczenia100 g cukru1 łyżeczka cukru waniliowegoopakowanie Sucharków extra delikatesowych Przygotowanie:Oddzielamy białka od żółtek. Białka ubijamy na sztywna pianę, dodajemy 50 g cukru i jeszcze chwilę ubijamy.Na stolnice wykładamy mąkę, masło, żółtka, proszek do pieczenia i 50 g cukru. Za pomocą noża łączymy składniki. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia, wylepiamy dno blaszki, nakłuwaniu widelcem – 300 g śliwek węgierek pokrojonych na pół. Na ciasto wykładamy śliwki, pianę z białek i posypujemy kruszonką. Pieczemy w 180 stopniach przez 30-40 minut. TORCIK TOSTERS DOMEK BABY JAGI HALLOWEENOWE BABECZKI Nawigacja wpisu Poprzedni wpisPoprzedni BLOK CZEKOLADOWYNastępny wpisNastępne PUSZYSTE CIASTO NA SUCHARKACH