Cobbler ze śliwkami i owocami leśnymi

                                                                    Składniki:  

  • opakowanie Biszkoptów bez dodatku cukru
  • 1 kg śliwek
  • 500 g owoców leśnych: borówek, jagód, jeżyn, malin itp.
  • 1 jajko
  • ½ szklanki mleka
  • Opcjonalnie ksylitol do posłodzenia
  • 2 płaskie łyżki mąki ziemniaczanej

Przygotowanie:

  1. Ze śliwek usunąć pestki, pokroić. Wszystkie owoce ułożyć w formie do pieczenia, dodać mąkę ziemniaczaną wymieszać. Można opcjonalnie dodać ksylitol.
  2. Jajko wymieszać z mlekiem i 2 łyżkami ksyliotolu, moczyć biszkopty po czym ułożyć je na wierzchu owoców. Piec w temp. 180°C przez około 30 minut. Podawać na ciepło, np. z jogurtem naturalnym.

Pliki cookie pozwalają nam oferować nasze usługi. Korzystając z naszych usług, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies. Więcej informacji.