Chrupiące bułeczki zapieczone z pomidorami i parmezanem

                                                                    Składniki:  

  • opakowanie Chrupiących bułeczek czosnkowych
  • 500 g pomidorków koktajlowych
  • 100 g parmezanu
  • 4 łyżki oliwy
  • 2 łyżki przecieru pomidorowego
  • 1 łyżka harrisy (ostrej pasty paprykowej)
  • 5-6 łyżek majonezu

Przygotowanie:

  1. Chrupiące bułeczki czosnkowe skropić ułożyć na blaszce, skropić oliwą, posypać tartym parmezanem, ułożyć połówki pomidorków. Piec w temp. 200°C przez około 10 do 15 minut.
  2. Przecier, pastę paprykową i majonez wymieszać, podawać z upieczonymi bułeczkami.
  3. Wierzch dodatkowo posypać parmezanem.

W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Możecie Państwo dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies". Więcej informacji