Chłodnik z botwinki Składniki:pęczek botwinki1 litr bulionu warzywnego2 zielone ogórki500 ml jogurtu naturalnego lub kefiru1 mała cebula2 ząbki czosnku1 łyżka masłasól, pieprz, sok z cytryny do smakuDo podania:Grzanki czosnkoweburrata lub ser kozi lub jogurt grecki Wykonanie:Cebulę i czosnek posiekać, zeszklić na maśle. Dodać pokrojone w kostkę buraczki. Podsmażyć kilka chwil.Wlać bulion, gotować ok. 30 min. (aż buraczki zmiękną).Dodać posiekane łodyżki buraków, gotować jeszcze 5 min. Ostudzić.Dodać starte na tarce ogórki i jogurt. Wymieszać, doprawić do smaku.Posypać obficie Grzanki czosnkowymi. CIASTO Z TRUSKAWKAMI🍓 CIASTO PAC MAN DOMOWA CZEKOLADA ANGEL HAIR Nawigacja wpisu Poprzedni wpisPoprzedni STEK Z KALAFIORANastępny wpisNastępne FASOLKA W BUŁCE