Chicken popcorn🍿 Składniki:600 g piersi z kurczaka350 g Bułki tartej wrocławskiejolej do smażenia200 ml mleka roślinnego lub krowiego160 g mąki pszennej2 jajkaprzyprawy: papryka w proszku słodka i ostra, czosnek granulowany, pieprz cayenne, opcjonalnie szczypta kurkumy, sóldo podania: ketchup, sos czosnkowy lub majonez Wykonanie:Mleko, mąkę, jajka i przyprawy wymieszać na gładkie, lejące ciasto. Odstawić na ok. 15 minut.Mięso pokroić na małe kawałki, doprawić solą, zanurzać w cieście, obtaczać w Bułce tartej wrocławskiej.Smażyć na rozgrzanym oleju, na złoty kolor. POMARAŃCZOWE TIRAMISU Z MAMUTKAMI FINGER FOOD SET GOFRY Z SUCHARKÓW Nawigacja wpisu Poprzedni wpisPoprzedni DESKA KANAPECZEK NA ANDRZEJKINastępny wpisNastępne SAŁATKA WIENIEC