Chicken popcorn🍿

Składniki:

  • 600 g piersi z kurczaka
  • 350 g Bułki tartej wrocławskiej
  • olej do smażenia
  • 200 ml mleka roślinnego lub krowiego
  • 160 g mąki pszennej
  • 2 jajka
  • przyprawy: papryka w proszku słodka i ostra, czosnek granulowany, pieprz cayenne, opcjonalnie szczypta kurkumy, sól
  • do podania: ketchup, sos czosnkowy lub majonez

Wykonanie:

  1. Mleko, mąkę, jajka i przyprawy wymieszać na gładkie, lejące ciasto. Odstawić na ok. 15 minut.
  2. Mięso pokroić na małe kawałki, doprawić solą, zanurzać w cieście, obtaczać w Bułce tartej wrocławskiej.
  3. Smażyć na rozgrzanym oleju, na złoty kolor.

Pliki cookie pozwalają nam oferować nasze usługi. Korzystając z naszych usług, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies. Więcej informacji.