Dorsz z musem szparagowym SkładnikiDorsz w panierce:400 g filetu z dorsza50 g mąki pszennej150 g Bułki tartej wrocławskiej1 duże jajkosól, pieprz, sok z cytryny, czosnek granulowanyolej do smażeniaMus szparagowy:pęczek szparagów2 ząbki czosnku1 cebula150 ml bulionu warzywnegokilka listków świeżej bazylii i/lub miętysól, pieprz biały, sok z cytrynyDodatkowo:batatyoliwasól, pieprz, papryka w proszku ostra i słodka Przygotowanie:Bataty pokroić na plastry, doprawić, skropić oliwą. Zgrillować, usmażyć na patelni lub upiec w piekarniku do miękkości.Ugotować szparagi na parze. Cebulę posiekać, zeszklić na oleju, dodać czosnek, wymieszać. Dodać do szparagów, zmiksować blenderem dodając stopniowo bulion. Dodać przyprawy, wymieszać.Rybę doprawić, oprószyć mąką, panierować w jajku i Bułce tartej wrocławskiej, usmażyć na złoty kolor.Podawać z dodatkami. TARTA NA SPODZIE Z SUCHARKÓW BANANOWE BATONIKI🍌🐵 SERNIK KOKOSOWY🥥 Nawigacja wpisu Poprzedni wpisPoprzedni CROSSAINT Z KREMEM TOSTERSNastępny wpisNastępne CHICKEN BOX