Chicken box

   Składniki

  • 800 g piersi z kurczaka
  • 4 pałeczki z kurczaka
  • 4-5 jajek
  • 400 g Bułki tartej wrocławskiej
  • 150 g maki pszennej
  • sól, pieprz, czosnek granulowany, papryka w proszku słodka i ostra
  • frytki
  • opcjonalnie sosy do podania
  • olej do smażenia
  •  

Przygotowanie:

  1. 1/3 piersi z kurczaka pokroić na małe kawałki (nuggetsy), 1/3 na podłużne paski, 1/3 rozbić tłuczkiem (stripsy).
  2. Wszystkie rodzaje oraz pałki kurczaka doprawić przyprawami.
  3. Panierować w kolejności: mąka – jajko – Bułka tarta wrocławska. Smażyć na złoty kolor na rozgrzanym tłuszczu. Odsączyć na papierowym ręczniku.
  4. Podawać z frytkami, z ulubionymi sosami.

Pliki cookie pozwalają nam oferować nasze usługi. Korzystając z naszych usług, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies. Więcej informacji.