Chicken box Składniki800 g piersi z kurczaka4 pałeczki z kurczaka4-5 jajek400 g Bułki tartej wrocławskiej150 g maki pszennejsól, pieprz, czosnek granulowany, papryka w proszku słodka i ostrafrytkiopcjonalnie sosy do podaniaolej do smażenia Przygotowanie:1/3 piersi z kurczaka pokroić na małe kawałki (nuggetsy), 1/3 na podłużne paski, 1/3 rozbić tłuczkiem (stripsy).Wszystkie rodzaje oraz pałki kurczaka doprawić przyprawami.Panierować w kolejności: mąka – jajko – Bułka tarta wrocławska. Smażyć na złoty kolor na rozgrzanym tłuszczu. Odsączyć na papierowym ręczniku.Podawać z frytkami, z ulubionymi sosami. TORCIK TOSTERS DOMEK BABY JAGI HALLOWEENOWE BABECZKI Nawigacja wpisu Poprzedni wpisPoprzedni DORSZ Z MUSEM SZPARAGOWYMNastępny wpisNastępne KOTLET SCHABOWY Z SOSEM AIOLI