Cake pops (ciasteczkowe lizaki) na patyku

Składniki:
  • paczka Biszkoptów Wrocławskich
  • około 100 g serka mascarpone
  • 1 łyżka masła orzechowego
  • ½ banana
  • 1 łyżka miodu
  • 200 g białej czekolady
  • 70 g czekolady deserowej
  •  

Przygotowanie:

  1. Biszkopty Wrocławskie, serek mascarpone, masło orzechowe, banan i miód zmiksować na gładką masę.
  2. Uformować z niej kulki.
  3. Schłodzić w lodówce przez około 30 minut.
  4. Następnie nadziać na patyczki (lub papierowe rurki), polać rozpuszczoną białą czekoladą i udekorować strużkami czekolady deserowej.
  5. Ponownie schłodzić.

Pliki cookie pozwalają nam oferować nasze usługi. Korzystając z naszych usług, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies. Więcej informacji.