Cake pops (ciasteczkowe lizaki) na patyku

Składniki:
  • paczka Biszkoptów Wrocławskich
  • około 100 g serka mascarpone
  • 1 łyżka masła orzechowego
  • ½ banana
  • 1 łyżka miodu
  • 200 g białej czekolady
  • 70 g czekolady deserowej
  •  

Przygotowanie:

  1. Biszkopty Wrocławskie, serek mascarpone, masło orzechowe, banan i miód zmiksować na gładką masę.
  2. Uformować z niej kulki.
  3. Schłodzić w lodówce przez około 30 minut.
  4. Następnie nadziać na patyczki (lub papierowe rurki), polać rozpuszczoną białą czekoladą i udekorować strużkami czekolady deserowej.
  5. Ponownie schłodzić.

W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Możecie Państwo dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies". Więcej informacji