Strona główna » BRUSCHETTA Z SUCHARKÓW BEZCUKROWYCH Z GRILLOWANĄ CUKINIĄ
Bruschetta z Sucharków bez dodatku cukrów z grillowaną cukinią
Składniki:
Sucharki bez dodatku cukrów
2 średnie cukinie
3 łyżki oliwy
2 posiekane ząbki czosnku
sól i pieprz
świeża bazylia
rukola
Przygotowanie:
Cukinie umyj, osusz, pokrój w plastry grubości 1 centymetra.
W osobnym naczyniu wymieszaj czosnek z oliwą oraz przyprawami. Zanurz pokrojone warzywa w marynacie i włóż do lodówki na 60 minut.
Cukinie grilluj po 2-3 minuty z każdej strony. Po upieczeniu pokrój w kostkę. Dodaj oliwę, posiekaną bazylię i dokładnie wymieszaj doprawiając solą i pieprzem.
Gotową mieszankę nakładaj na Sucharki bez dodatku cukrów dekorując rukolą.