Bruschetta z Sucharków bez dodatku cukrów z grillowaną cukinią

Składniki:
  • Sucharki bez dodatku cukrów
  • 2 średnie cukinie
  • 3 łyżki oliwy
  • 2 posiekane ząbki czosnku
  • sól i pieprz
  • świeża bazylia
  • rukola

Przygotowanie:

  1. Cukinie umyj, osusz, pokrój w plastry grubości 1 centymetra.
  2. W osobnym naczyniu wymieszaj czosnek z oliwą oraz przyprawami. Zanurz pokrojone warzywa w marynacie i włóż do lodówki na 60 minut.
  3. Cukinie grilluj po 2-3 minuty z każdej strony. Po upieczeniu  pokrój w kostkę. Dodaj oliwę, posiekaną bazylię i dokładnie wymieszaj doprawiając solą i pieprzem.
  4. Gotową mieszankę nakładaj na Sucharki bez dodatku cukrów dekorując rukolą.

Pliki cookie pozwalają nam oferować nasze usługi. Korzystając z naszych usług, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies. Więcej informacji.