Białe trufle z Biszkoptami

Składniki:
  • puszka mleka skondensowanego słodzonego
  • około 60 g Biszkoptów Wrocławskich
  • około 200 g wiórków kokosowych
  • 100 g białej czekolady
  •  

Przygotowanie:

  1. Mleko wlej do garnuszka, dodaj połamaną czekoladę, podgrzej do rozpuszczenia.
  2. Ostudź.
  3. Do zimnej masy dodaj posiekane Biszkopty Wrocławskie i około 100 g wiórków kokosowych.
  4. Wymieszaj, odstaw do lodówki na około 3 godziny, aby masa stężała.
  5. Następnie uformuj z niej kulki i obtocz w pozostałych wiórkach kokosowych.

W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Możecie Państwo dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies". Więcej informacji