Bataty faszerowane szpinakiem, serem feta i Groszkiem ptysiowym

Składniki:
  • 3 bataty
  • 300 g świeżych liści szpinaku
  • 150 g sera typu feta
  • Groszek ptysiowy
  • 2 ząbki czosnku
  • sól, pieprz
  • oliwa

Przygotowanie:

  1. Bataty dokładnie umyj pod bieżącą wodą i przekrój je na pół. Następnie polej oliwą, dopraw solą oraz pieprzem.
  2. Ułóż je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia (skórką do wierzchu). Wstaw do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i zapiecz przez około 25 minut.
  3. Na patelni rozgrzej łyżkę oliwy. Dodaj szpinak i przeciśnięty przez praskę czosnek. Blanszuj całość przez 3 minuty.
  4. Następnie wmieszaj pokrojony w kostkę ser feta.
  5. Na koniec dodaj Groszek ptysiowy, dopraw pieprzem i ponownie mieszamy.
  6. Na upieczone bataty nałóż farsz.
  7.  

Pliki cookie pozwalają nam oferować nasze usługi. Korzystając z naszych usług, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies. Więcej informacji.