Bataty faszerowane szpinakiem, serem feta i Groszkiem ptysiowym Składniki:3 bataty300 g świeżych liści szpinaku150 g sera typu fetaGroszek ptysiowy2 ząbki czosnkusól, pieprzoliwa Przygotowanie:Bataty dokładnie umyj pod bieżącą wodą i przekrój je na pół. Następnie polej oliwą, dopraw solą oraz pieprzem.Ułóż je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia (skórką do wierzchu). Wstaw do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i zapiecz przez około 25 minut.Na patelni rozgrzej łyżkę oliwy. Dodaj szpinak i przeciśnięty przez praskę czosnek. Blanszuj całość przez 3 minuty.Następnie wmieszaj pokrojony w kostkę ser feta.Na koniec dodaj Groszek ptysiowy, dopraw pieprzem i ponownie mieszamy.Na upieczone bataty nałóż farsz. ROCKY ROAD CAKE KREM SUŁTAŃSKI z PRL-u NAJLEPSZE MOCHI Nawigacja wpisu Poprzedni wpisPoprzedni BUDDHA BOWL Z BULGUREM, SZPINAKIEM, BATATEM I GROSZKIEM PTYSIOWYMNastępny wpisNastępne NALEŚNIKI Z PANIERU Z CIECIERZYCY Z SZYNKĄ PARMEŃSKĄ, SZPARAGAMI I RUKOLĄ