Babeczki z musem jogurtowo-truskawkowym i Bezami Składniki:Ciasto:200 g mąki krupczatki80 g cukru pudru150 g masła1 jajko1 łyżeczka proszku do pieczeniaNadzienie:500 ml jogurtu naturalnego300 g truskawek50 g cukru pudru20 g żelatyny rozpuszczonej w 50 ml gorącej wodyBezy do dekoracji Przygotowanie:Ze składników na ciasto zagnieść kruche ciasto, owinąć w folię, włożyć je do lodówki, schłodzić przez około 40 minut.Następnie rozwałkować, wyłożyć nim foremki do babeczek.Nakłuć widelcem w kilu miejscach, piec w temp. 190C przez około 15 minut (na złoty kolor).Ostudzić.Kilka truskawek odłożyć do dekoracji, pozostałe zmiksować z jogurtem i cukrem pudrem na gładki krem.Następnie dodać rozpuszczoną żelatynę, wymieszać.Gdy masa zacznie gęstnieć przełożyć ją do upieczonych i ostudzonych spodów z ciasta kruchego, wyrównać.Odstawić do lodówki do całkowitego stężenia na około godzinę.Następnie udekorować truskawkami i Bezami (Bezy położyć tuż przed podaniem, aby nie namiękły). TARTA NA SPODZIE Z SUCHARKÓW BANANOWE BATONIKI🍌🐵 SERNIK KOKOSOWY🥥 Nawigacja wpisu Poprzedni wpisPoprzedni WARSTWOWY DESER KARMELOWO-CZEKOLADOWY Z MAMUTKAMINastępny wpisNastępne WARSTWOWY SERNIK NA ZIMNO W PUCHARKACH ZE SŁONYM KARMELEM