Miksuj jajka z cukrem i dodatkiem soli aż do uzyskania jasnej i puszystej konsystencji. Dodaj cukier waniliowy i przesianą mąkę. Całość delikatnie wymieszaj łyżką, a następnie przełóż do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia.
Ciasto piecz w temperaturze 170oC przez 15-30 minut, po czym odłóż do ostygnięcia. W osobnym naczyniu zmieszaj wszystkie składniki ponczu i polej nim schłodzony biszkopt.
Następnie zmiksuj maliny z cukrem. Połącz żelatynę z 3-4 łyżkami zimnej wody i odstaw na 10 minut. Po tym czasie rozpuść ją w kuchence mikrofalowej.
Ubij schłodzoną śmietankę i wymieszaj ją z przecierem malinowym i żelatyną.
Połowę powstałej masy przelej na biszkopt i ułóż na niej Bezy malinowe. Pozostałą część kremu podziel na dwie porcje i jedną z nich posmaruj Bezy. Całość wstaw do lodówki na 6 godzin.
Po wyjęciu z tortownicy boki tortu pokryj resztą kremu i pokruszonymi Bezami malinowymi.